Over ons

Wie zijn wij….

Wij zijn Barry en Leo, beide techneuten van beroep, vakidioten….
Beide hebben we 2 gemeenschappelijke hobby’s. Modelspoor en Domotica. Al jaren proberen we collega hobbyisten wat mee te geven van onze kennis. Het delen van deze kennis was tot op heden erg lastig. Om die reden hebben we deze website opgezet. Een website voor en door hobbyisten.

Barry

Ik ben Barry, 41 jaar, 1 dochter en woonachtig in Eindhoven.
Ik ben werkzaam in de elektrotechniek, bouwkundige beveiliging en toegangs systemen. Momenteel ben ik werkzaam voor ENGIE Nederland met een vaste werkplek bij ASML in Veldhoven. Binnen ASML ben ik verantwoordelijk voor de security systemen.
Ik ben in de afgelopen 22 jaar bij diverse bedrijven in dienst geweest en heb mij zo breed kunnen specialiseren in diverse technieken. Mijn ervaringen die ik op gedaan heb zijn o.a. zwak- en sterkstroom installaties, datasystemen/IT, automatiseringen, automatische deuren, toegangscontrole, brand en inbraakbeveiliging en camera systemen.
Gezien de techniek echt mijn ding is zijn mijn hobby’s dus ook techniek gerelateerd. Zo’n 10 jaar geleden met modelspoor besmet geraakt en ook omdat mijn vader vanuit zijn jonge jaren nog dozen vol materaal op zolder had staan. Gezien we nu in een digitale tijdperk leven heb ik alles wat omgebouwd kon worden gedigitaliseerd en de rest verkocht en weer nieuw aangeschaft.
Daarnaast ben ik lid van Modelspoorclub Bergen op Zoom. Deze club is o.a. opgericht door mijn hobbymaatje Leo (zie hieronder).
Vanwege mijn beroep in het automatiseren ben ik zo’n 4 jaar geleden ook begonnen met het bouwen van een Domotica systeem.
Naast al deze zaken hou ik me bezig met het gezinsleven en gaan we met het gezin er vaak op uit. Altijd veel gesport maar dat ligt nu een beetje op een heel laag pitje :-).
Mocht je vragen hebben kun je me altijd bereiken via barry@hobbymakers.nl
Veel plezier op onze website en geef graag het woord door aan mijn hobbymaatje hieronder!

Leo

Ik ben Leo, 52 jaar, getrouwd, 2 puberdochters en woonachtig in de omgeving van Bergen op Zoom.
Ik ben nu zo’n 30 jaar werkzaam in de electrotechniek/industriele automatiseren en ik werk nu ruim 25 jaar voor ARDEE, een Ingenieursbureau uit Bergen op Zoom, gespecialiseerd in Brownfield Engineering (het uitbreiden, upgraden en verbouwen van fabrieksinstallaties).
Ik ben bij een behoorlijk aantal grote bedrijven in West-Brabant en Zeeland werkzaam geweest (Rijkswaterstaat, Nuplex, Sabic, Cargill, Damen Schelde) en werk sinds 2018 bij Amels (Een onderdeel van Damen) en ben E-specialist in luxe megajachten. Ik ben eindverantwoordelijke voor het totale elektrische ontwerp en aanbesteding van Electrische installaties, Bruginstallaties en AV/IT op diverse Megajachten.
Techniek zit me dus redelijk in het bloed. Ik ben zo’n 10 jaar geleden terug in de modelspoorwereld gestapt na een afwezigheid van zo’n 20 jaar.
Automatisering is mijn vak, dus ook de modelbaan moest geautomatiseerd worden. Via internet ben ik met iTrain in aanraking gekomen en ik was redelijk snel verkocht. Ik heb toen het ontwerpen van printen weer terug opgepakt en heb zowel voor de modelspoorhobby als voor de Domotica hobby diverse printen ontworpen.
In 2017 heb ik samen met een aantal modelspoorvrienden Modelspoorclub Bergen op Zoom opgericht waar ik ook Voorzitter van ben. Als hoofddoel hebben wij het nabouwen van het stationsgebied van Bergen op Zoom uit de periode 1958 – 1965.
Buiten Modelspoor en Domotica ben ik ook een fervent hobbykok en BBQ fanaat. Ik mag dus graag in de keuken staan, maar ook buiten kun je me regelmatig met grote stukken vlees aan de gang zien op BBQ en Smoker.
Mocht je vragen hebben kun je me altijd bereiken via leo@hobbymakers.nl
Veel plezier op onze website!