Schakelaars

Schakelaars zijn er in vele soorten en maten, elk met een eigen gebruiksaanwijzing en manier van programmeren. Hieronder vind je de mogelijke ontvangers met hun functies, aansluitingen en programmeermogelijkheden.

Shelly1

Shelly1

Een Shelly1 is de kleinste en goedkoopste variant uit de Shelly serie. Een compacte en handige WiFi schakelaar gebaseerd op een ESP8266. Met een Shelly1 kun je tot 16 Ampère schakelen, meer dan voldoende voor een standaard stopcontact of een serie lampen.

Sonoff Basic WiFi Schakelaar

Sonoff Basic WiFi Schakelaar

De Sonoff Basic is een Wifi Schakelaar welke middels een klein beetje soldeerwerk te programmeren is met Tasmota.
Een goed alternatief voor de veel gebruikte Klik Aan Klik Uit modules

Shelly2.5

Shelly2.5

De Shelly2.5 is de “grote” broer van de Shelly1.
Formaat is nagenoeg hetzelfde, echter nu met de mogelijkheid om 2 stuks lampen/items aan te sturen.
Deze Shelly kan tevens gebruikt worden om rolluiken aan te sturen. Met een Shelly2.5 kun je 10A per kanaal schakelen, uiteraard met een totale beperking van 16A.

Sonoff Basic WiFi Schakelaar

Shelly Dimmer

De Shelly dimmer is een kleine schakelontvanger welke is in te bouwen achter een schakelaarwelke voorzien is van een diepe inbouwdoos, of in een centraaldoos. Deze dimmer is er in een uitvoering met en zonder Nul (blauwe draad).
Deze schakelaar is niet te voorzien van Tasmota software (Tasmota ondersteund deze niet). Je kunt hem via MQTT echter wel aansturen met Domoticz, Node-Red etc.