Devices

Devices zijn er in vele soorten en maten, elk met een eigen gebruiksaanwijzing en manier van programmeren.Gesorteerd op type vind je hieronder de diverse subpagina’s van de mogelijke devices, onderverdeeld in schakelaars, lampen en sensoren. In het Algemene deel vind je de diverse noodzakelijke materialen, programmeer instructies en andere noodzakelijkheden

Algemene zaken betreffende sensoren

Devices Algemeen

Voordat je aan de gang kan met het programmeren van devices zijn er een aantal zaken nodig of moeten op de PC geinstalleerd te worden. Op deze pagina beschrijven we deze zaken.

Sonoff Basic WiFi Schakelaar

Schakelaars

Onder schakelaars verstaan we KaKu devices, Shelly devices (die je in kunt bouwen achter een schakelaar), Plugs (die je in een stopcontact kunt steken) of bv. de Sonoff Basic. Alles wat een standaard schakelaar vervangt. Op deze pagina worden alle mogelijke devices beschreven.

Lampen

Er zijn diverse lampen verkrijgbaar die een WiFi of ZigBee unit ingebouwd hebben.
LSC van de Action, Tradfri van Ikea en de meest bekende (en ook de duurste) is Philips Hue.
Op deze pagina worden alle mogelijke lampen beschreven.

Sensoren

Sensoren zijn er in diverse soorten & maten. Sensoren zijn ook erg belangrijk om zaken automatisch te sturen. Bv lampen in de hal welke automatisch aan & uit schakelen. Denk ook aan temperatuursensoren, rookmelders en andere devices. Deze worden beschreven op deze pagina.