SRSEII

De SRSEII (Smallest Rockrail Server Ever).

Centrales zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen. Vooral die prijzen kunnen behoorlijk oplopen.
Een redelijk bekend alternatief is de CC-Schnitte. Een aanvulling op de 60113/60116 Gleisbox van Märklin die diverse leden van onze club gebruiken. Met alleen de CC-schnitte ben je er echter nog niet, voor de bezetmelders moet je nog een 2de converter hebben (Loconet en/of S88), wat weer resulteert in een duurdere licentie voor iTrain.
Via het 3Rail forum kwamen wij op het Duitse Stummiforum terecht en ontdekte wij de Gleisbox SRSEII (SRSE staat voor Smallest Rocrail Server Ever).

Wat is een Gleisbox SRSEII eigenlijk.
Een Gleisbox SRSEII is een omgebouwde Märklin Gleisbox 60113 of 60116. In de Gleisbox wordt een extra print geïnstalleerd welke voorzien is van een controller en diverse aansluitingen : TCP-IP, Can-Bus, S88n & WiFi. Deze print zorgt ervoor dat de Gleisbox functioneert als een volwaardig Märklin Central Station 2/3, echter zonder aanvullende intelligentie, knoppen etc.

Deze ombouwset is ontworpen door Dhr. Gerhard Bertelsmann (Duitsland), hem komt dan ook alle eer toe.

In de download sectie van onze website staat een volledige installatiehandleiding met daarin tevens de noodzakelijke adressen om deze te kunnen bestellen.

Hij is leverbaar in 2 varianten :

 • Losse ombouwset voor zelf in te bouwen in een Gleisbox
 • Kant en klare set.

Indien gewenst kunnen wij een 3D geprinte box leveren zodat je je behuizing heel kan houden.

17 gedachten over “SRSEII

 1. Ik ben zelf een jaar aan de slag gegaan als Marklin liefhebber. Ik ben zelf op zoek gegaan naar een oplossing of beter een goedkopere vervanging van de CS3. Ik heb intussen al heel interessante zaken gelezen op jullie website. Ikzelf ben wel geïnteresseerd in deze SRSEII, is het op dit moment nog mogelijk om zo een module te bestellen?

  1. Beste Ronald,

   Leuk dat je onze site bezoekt.
   De SRSEII is zeker te bestellen. Heb je de installatiehandleiding ook gevonden op de download pagina? Op de laatste blz staan alle gegevens om de SRSEII te bestellen.

   Mvg Barry

 2. Bedankt, dan ga ik zeker een dezer dagen de module bestellen. Ik ben elektronika / ICT van van stiel, is het te doen ol dit zelf in mekaar te steken, ik zag dat de prijs dan netjes onder de 100€ als je het zelf moduleerd.

 3. Hi Barry,

  Kan deze module ook overweg met RocRail?
  Heb intussen mail adres, bestel volgende week de bouwkit.
  Ben zelf technicus, gaat wel lukken 😏

  1. Ronald,

   Uiteraard kan deze overweg met Rocrail. De afkorting van SRSE staat voor Smallest Rocrail Server Ever :).
   Mocht je nog gebruikers ervaringen willen lezen dan staat er genoeg op het 3rail forum.

   Gr. Barry

 4. Wat ik wil bereiken, een plattegrond van de baan op een iPad tonen waarmee ik de wissels kan bedienen door deze op de plattegrond op de iPad aan te tikken.

  Ik dacht hiervoor de gleisbox om te bouwen naar SRSEII en de ingebouwde rocail server via mijn iPad (url naar de server?) te bedienen.

  Is dit zo,mogelijk?

 5. Hi Barry

  Ik heb intussen mijn SRSEII aangekocht via Gerd. Heb hem zelf netjes geïnstalleerd.
  Intussen kan ik mij wissels netjes aanspreken via de M83 module.
  Maar mij Marklin MFX treintjes krijg ik voorlopig nog niet aan de praat, ik test met RocRail, maar vind hier niet veel nieuws op de forums. Heb jij een tip waar ik nog verder kan zoeken? Volgens ik lees gebruiken jullie intranet, misschien moet ik hiermee best eens testen.

  1. Beste Ronald,
   Wij werken alleen met iTrain en hebben weinig ervaring met RocRail. Het geen wat ik er van weet is dat je Mfx locs eerst in de Mobile Station moet zetten en dan handmatig in RocRail. (De adressen die je handmatig invoert moet overeen komen met wat er in de MS2 staat) Daarna RocRail herstarten.

 6. Hi Berry,
  Bedankt voor het sturen van de handleiding “topper” en ik heb de SRSEII besteld bij Gerd. Ik vind dit een beter oplossing dan de dure CS3+ dat was echt teveel.

  Groet

 7. Hoi,

  ik ben al enige tijd in bezit van een SRSEII. Alleen wil ik hem graag echt gebruiken als een CS2. Helaas verhinderd de laatste update van de Marklin CS2 software dit. De software komt er na enkele minuten achter dat het geen echte CS2 betreft en sluit af. Is hier een oplossing voor? Ik ben al wanhopig op zoek geweest naar een oudere versie van de CS2 PC software waar de betreffende beveiliging nog niet in zat.

  1. Beste Tom,

   Ik begrijp even niet wat je bedoeld met CS2 software. Na installatie werk de SRSEII al als een CS2.
   Heb je de SRSEII volgens onze installatie handleiding in bedrijf gesteld?
   Voer anders eerst even een update uit zoals in de handleiding staat. Zie blz 9.
   Ik hoor graag van je.

   Groeten,
   Barry

 8. Beste,
  ik ben geen It-er, weet wel wat van electronica.
  Ik zoek een BETROUWBAAR en EENVOUDIG systeem ( kant en klaar ) om mijn MS2 ( Marklin) te verbinden met een Pc ( en natuurlijk trein software ). Liefst via Wifi.
  Heeft iemand raad ?
  Dank bij voorbaat.
  Herman

  1. Beste Herman,

   De enige manier om de MS2 te koppelen met de PC is om hem om te bouwen naar een SRSEII. De SRSEII is als bouwpakket of kant en klaar te koop.
   Ik begrijp dat je al een MS2 in bezit hebt? Ombouwen is als je soldeer ervaring hebt niet heel erg moeilijk. Download anders even onze SRSEII handleiding.
   Hierin staat duidelijk uitgelegd hoe je hem ombouwt en op de laatste blz staan de gegevens hoe en waar je hem kunt bestellen.

   GR. Barry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.