SRSEII

De SRSEII (Smallest Rockrail Server Ever).

Centrales zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen. Vooral die prijzen kunnen behoorlijk oplopen.
Een redelijk bekend alternatief is de CC-Schnitte. Een aanvulling op de 60113/60116 Gleisbox van Märklin die diverse leden van onze club gebruiken. Met alleen de CC-schnitte ben je er echter nog niet, voor de bezetmelders moet je nog een 2de converter hebben (Loconet en/of S88), wat weer resulteert in een duurdere licentie voor iTrain.
Via het 3Rail forum kwamen wij op het Duitse Stummiforum terecht en ontdekte wij de Gleisbox SRSEII (SRSE staat voor Smallest Rocrail Server Ever).

Wat is een Gleisbox SRSEII eigenlijk.
Een Gleisbox SRSEII is een omgebouwde Märklin Gleisbox 60113 of 60116. In de Gleisbox wordt een extra print geïnstalleerd welke voorzien is van een controller en diverse aansluitingen : TCP-IP, Can-Bus, S88n & WiFi. Deze print zorgt ervoor dat de Gleisbox functioneert als een volwaardig Märklin Central Station 2/3, echter zonder aanvullende intelligentie, knoppen etc.

Deze ombouwset is ontworpen door Dhr. Gerhard Bertelsmann (Duitsland), hem komt dan ook alle eer toe.

In de download sectie van onze website staat een volledige installatiehandleiding met daarin tevens de noodzakelijke adressen om deze te kunnen bestellen.

Hij is leverbaar in 2 varianten :

  • Losse ombouwset voor zelf in te bouwen in een Gleisbox
  • Kant en klare set.

Indien gewenst kunnen wij een 3D geprinte box leveren zodat je je behuizing heel kan houden.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.