SRSEII

De SRSEII (Smallest Rockrail Server Ever).

Centrales zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen. Vooral die prijzen kunnen behoorlijk oplopen.
Een redelijk bekend alternatief is de CC-Schnitte. Een aanvulling op de 60113/60116 Gleisbox van Märklin die diverse leden van onze club gebruiken. Met alleen de CC-schnitte ben je er echter nog niet, voor de bezetmelders moet je nog een 2de converter hebben (Loconet en/of S88), wat weer resulteert in een duurdere licentie voor iTrain.
Via het 3Rail forum kwamen wij op het Duitse Stummiforum terecht en ontdekte wij de Gleisbox SRSEII (SRSE staat voor Smallest Rocrail Server Ever).

Wat is een Gleisbox SRSEII eigenlijk.
Een Gleisbox SRSEII is een omgebouwde Märklin Gleisbox 60113 of 60116. In de Gleisbox wordt een extra print geïnstalleerd welke voorzien is van een controller en diverse aansluitingen : TCP-IP, Can-Bus, S88n & WiFi. Deze print zorgt ervoor dat de Gleisbox functioneert als een volwaardig Märklin Central Station 2/3, echter zonder aanvullende intelligentie, knoppen etc.

Deze ombouwset is ontworpen door Dhr. Gerhard Bertelsmann (Duitsland), hem komt dan ook alle eer toe.

In de download sectie van onze website staat een volledige installatiehandleiding met daarin tevens de noodzakelijke adressen om deze te kunnen bestellen.

Hij is leverbaar in 2 varianten :

 • Losse ombouwset voor zelf in te bouwen in een Gleisbox
 • Kant en klare set.

Indien gewenst kunnen wij een 3D geprinte box leveren zodat je je behuizing heel kan houden.

5 gedachten over “SRSEII

 1. Ik ben zelf een jaar aan de slag gegaan als Marklin liefhebber. Ik ben zelf op zoek gegaan naar een oplossing of beter een goedkopere vervanging van de CS3. Ik heb intussen al heel interessante zaken gelezen op jullie website. Ikzelf ben wel geïnteresseerd in deze SRSEII, is het op dit moment nog mogelijk om zo een module te bestellen?

  1. Beste Ronald,

   Leuk dat je onze site bezoekt.
   De SRSEII is zeker te bestellen. Heb je de installatiehandleiding ook gevonden op de download pagina? Op de laatste blz staan alle gegevens om de SRSEII te bestellen.

   Mvg Barry

 2. Bedankt, dan ga ik zeker een dezer dagen de module bestellen. Ik ben elektronika / ICT van van stiel, is het te doen ol dit zelf in mekaar te steken, ik zag dat de prijs dan netjes onder de 100€ als je het zelf moduleerd.

 3. Hi Barry,

  Kan deze module ook overweg met RocRail?
  Heb intussen mail adres, bestel volgende week de bouwkit.
  Ben zelf technicus, gaat wel lukken 😏

  1. Ronald,

   Uiteraard kan deze overweg met Rocrail. De afkorting van SRSE staat voor Smallest Rocrail Server Ever :).
   Mocht je nog gebruikers ervaringen willen lezen dan staat er genoeg op het 3rail forum.

   Gr. Barry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.